17 september 2022
15:00

Huddinge IF 3 Svart

Referat: Värmdö IF 1 - Huddinge IF 3 Svart

Returmatchen mot Värmdö IF gick på bortaplan, Värmdövallen. Det småregnade lite innan match och stundtals under matchen så planen var lite hal. Hemmalaget kom till matchen med tre raka segrar så det var ett formstarkt motstånd vi hade att göra med. Under den första perioden så var det lite avvaktande spel men vi hade fler farliga avslut än hemmalaget, men målnollan för båda lagen var intakt. Ställningen var alltså 0-0 efter den första perioden. I inledningen av den andra perioden spricker målnollan då vi i eget straffområde misslyckas med att få bort bollen så hemmalaget tar ledningen i den 27:e minuten. Målet gör att vi vaknar till och lägger i en högre växel. I den 32:a minuten slår Yusuf A. en hörna precist till Charlie B. som snyggt nickar in kvitteringen, 1-1. Vi fortsätter med att ha många målchanser men hemmalagets duktiga målvakt gör både en och annan avancerad räddning. I den 39:e minuten måste han dock retirera då Farouk El M. skjuter ett lurigt skott med studs på assist av Moritz K., 2-1 vilket även är ställningen efter två spelade perioder. Den sista perioden försöker hemmalaget att lägga lite högre press på oss vilket öppnar upp för snabba omställningar i forma av kontringar och i den 66:e minuten så frispelar Moritz K. bollen till Yusuf A. som gör 3-1 vilket även blir matchens slutresultat.

Slutresultat: Värmdö IF - Huddinge IF 1-3

Grönt kort: Mikael M.

Gult kort: Mirac K.